Mandalinalı Sarmısak Çorbası
( Lö Sup Dö La Mandalinasyon )
____Merhaba sevgili okurlarım. Bundan sonra sizlerle birlikte dünyanın çeşitli yörelerinden spesiyaller tadacağız. Ben şefiniz Pierre Gurmeoğlu sizlere enfes lezzetler tanıtacak ve nasıl hazırlandıklarını anlatacağım. Dilerseniz ilk yemeğimizle yolculuğumuza başlayalım. Bu yemeğimiz Kanarya Adalarının geleneksel lezzetidir.
MALZEMELER
2 Adet mandalina
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr kokoreç
1 tatlı kaşığı tatlı (herhangi bir tatlı olabilir)
500 ml su
Z zeytinyağı
Ayçiçek yağı
Margarin
500 gr tereyağı
_____
HAZIRLANIŞI
____Öncelikle suyumuzu derince bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.Ardından mandalinalarımızdan bir tanesini soyalım ve 5 dakika beklemeye alalım.O sırada kokoreç ve tatlımızı önceden 2000 dereceye ayarladığımız fırına verelim ve 5 dakika kadar pişirelim.
____Şimdi mikserimize margarin, ayçiçek yağı,zeytinyağı,500 gr tereyağımızı atalım.Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım(mikseri olmayan okuyucularımız ağızlarıyla da bu işlemi yapabilirler).Elde ettiğimiz püreye soyulmuş sarımsaklarımızı da ekleyip bir kez daha karıştıralım.
____Önceden soyduğumuz mandalinayı alalım ve yiyelim.Daha mikserdeki karışımımızı kaynar suyun içine atalım ve biraz tuz ekleyelim.Ardından mandalinamızı kabuğunu soymadan tenceremize atalım ve 6,5 saat pişirmeye bırakalım. (not:çorbamız pişirme esnasında sürekli karıştırılmalıdır).
____Kokoreç ve tatlıyı fırından çıkarabilirsiniz. Ayrıca şefin bu yemekle şarap tavsiyesi "Deportivo La Korunya".. Afiyet olsun..
Görünüşü Böyle Bişey Olmalı
![Mandalinalı Sarmısak Çorbası Tarif1.th](https://2img.net/r/ihimizer/img230/8016/tarif1.th.jpg)