Okyanus Güzeli
( Le Büüti Lö Okyanüsyon )
____Merhabalar benim sevgili okurlarım.Evet haklısınız biraz ara vermiştik yemek tariflerimize. Bu yüzden hepinizden özür diliyorum. Geçtiğimiz hafta Kanarya Adaları 'nda yapılan bir gastronomi konferansına katıldım. Bu yüzden bir haftalık bir ara vermek zorunda kaldım sevgili okurlarım. Konferansta tanıştığım Hititli bir şeften aldığım muhteşem bir tatlı tarifini, bu hafta sizlere suncağım. Dilerseniz tarifimize başlayalım;
MALZEMELER
4 adet 20 yaşında alabalık
8 adet homoselyus triposus (hamsi ve kaplumbağa melezi bir tür tuzlu su balığı)
500ml süt
12 yumurta yeşili
1 bardak likör
2 kilo un
1 paket kremşanti
SÜSLEMEK İÇİN
bir paket kireç
_____
HAZIRLANIŞI
____Öncelikle alabalıklarımızı ayıklayalım ve kafalarını kesip bir kenara koyalım. Ayıkladığımız alabalıklarımızı ince şeritler halinde keselim. Önceden kaynattığımız suyun içine atıp haşlamaya bırakalım. Biz şimdi hamurumuzu hazırlayalım. Sütümüzü, yumurta yeşillerimizi, likörümüzü ve unumuzu miksere atalım ve karıştıralım. Kulak üzengi kemiği kıvamına gelince karıştırmayı bırakalım ve kek kalıbımıza dökelim.
____ Ben resimdeki gibi bir kalıp tercih ettim, siz dilediğiniz kalıpla yapabilirsiniz. Şimdi haşlanmış olan alabalıklarımızı suyu ile birlikte kalıbımıza ilave edelim ve hamurun suyu çekmesi için ortalama 8 yıl bekleyelim. Şimdi kekimizi fırına verebiliriz. 15 dakika 250 derecelik fırında pişirelim. Kekimizi çıkaralım. Şimdi süsleme işlemine geçebiliriz. ____Kremşantimizi ve kirecimizi suyla birlikte derince biryerde (küvet olabilir) karıştıralım. Unutmayın ki kireç kıvam arttıran muhteşem bir maddedir, diğer yemeklerinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Karışımımızla kekimizin üzerini iyice kaplayalım. Homoselyus triposuslarımızı ortadan bölelim. Kuyruk kısımlarını pastamızın alt kısmına dizelim. Üst kısma ise alabalık kafalarımızı koyalım.
____ Kekimiz servise hazırdır. Şefin bu tatlı ile şarap tavsiyesi, bir Fransız şarabı olan "Amaverdi Birdal" dır. Afiyet olsun.
Görünüşü Böyle Bir Şey Olmalı